Mijn VVH&P

Buitenlandse reizen: nieuwe forfaits 2018 gepubliceerd.

Gepubliceerd op 12-09-2018 door Nick Verheyden

Op 2 juli 2018 werd de nieuwe lijst van forfaitaire dagvergoedingen die de FOD Buitenlandse Zaken aan zijn personeelsleden toekent in geval van korte buitenlandse dienstreizen gepubliceerd.

Deze forfaitaire dagvergoedingen dekken de kosten voor maaltijden, dranken, taxi en andere kleine kosten en waarvoor niet altijd de bewijsstukken kunnen voorgelegd worden. Deze forfaitaire vergoedingen zijn aftrekbaar in de vennootschap en niet belastbaar voor de genieter.

De kosten voor de verplaatsing van en naar de bestemming, alsook de verblijfkosten ter plaatse (hotel) zijn niet in dit forfait inbegrepen en kunnen nog aanvullend ingebracht worden. Echter als de factuur van het hotel ook maaltijdkosten bevat, dan moet u het forfaitair bedrag verminderen met 15% voor het ontbijt, met 35% voor het middagmaal en met 45% voor het avondmaal.

Voor alle reizen?

Enkel dienstreizen van minder dan 30 dagen komen in aanmerking voor het forfait van categorie 1. Indien de reis langer duurt dan 30 dagen, dan geldt het lagere forfait van categorie 2.

Opgelet: indien het reizen naar het buitenland deel uitmaakt van uw dagdagelijkse beroepsactiviteit, dan mag u het forfait niet toepassen.

Andere aandachtspunten:

Op de dag van vertrek en van terugkeer kan geen volledige forfait aangerekend worden, voor deze dagen moet u een halve vergoeding rekenen.

Als u op dezelfde dag vertrekt en nog terugkeert, dan moet de totale tijdsbesteding minstens 10 uren bedragen, vooraleer u een dagvergoeding mag toekennen.

Klik hier voor de lijst van de vergoedingen per bestemming (pag. 28).

 

 

V V H & P BV
Certified Tax accountants
BE0684.498.118

T: + 32 3 444 07 30
M: info@v-vhp.be

Vestigingen
Frans van Dunlaan 25
2610 Antwerpen (Wilrijk)

Starrenhoflaan 44/20
2950 Kapellen

Inspiratie in uw mailbox?

Shtick was here.